Registering with directories Καταχώρηση σε Καταλόγους



Μια από τις σημαντικές τεχνικές off-page βελτιστοποίησης του ιστοχώρου σας είναι η καταχώρηση του σε web καταλόγους. Καταχωρήστε το domain σας στους σημαντικότερους καταλόγους ακόμα και σε γενικούς καταλόγους λιγότερης σημαντικότητας. Αυτό θα' πρεπε να είναι το πρώτο σας βήμα για την στρατηγική βελτιστοποίησης που θα ακολουθήσετε μια που συνιστάται να καταχωρηθείτε σε όσους περισσότερους καταλόγους μπορείτε.




Προσπαθήστε να καταχωρήσετε το domain σας σε περίπου δέκα από τους καλύτερους γενικούς καταλόγους εάν στοχεύετε στη μηχανή αναζήτησης του Google. Εάν αρχικά στοχεύετε σε άλλες μηχανές και μπορείτε να περιμένετε για την Google, μπορείτε αρχικά να καταχωρήσετε σε περίπου πενήντα απλούς γενικούς καταλόγους.

Καταχωρηθείτε σε τουλάχιστον πέντε τοπικούς καταλόγους ή σε συγκεκριμένους για το θέμα/πεδίο του web site σας καταλόγους. Οι κατάλογοι για συγκεκριμένα θέματα βρίσκονται μέσω αναζήτησης σε μηχανές αναζήτησης, αλλά πρέπει να ελέγξετε ότι εξασφαλίζουν στατικές συνδέσεις πριν ξοδέψετε κάποιο χρηματικό ποσό για την καταχώρηση σε αυτούς του domain σας (αν και κατάλογοι με καλό rank μπορούν να δώσουν ποιοτικό traffic στο site σας).

Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε κάποιο χρηματικό ποσό για να έχετε links σε διάφορες ιστοσελίδες ή καταλόγους. Σκεφτείτε καλά και υπολογίστε τι σας συμφέρει περισσότερο σε αυτές τις περιπτώσεις. Πολλοί από τους απλούς γενικούς καταλόγους χρεώνουν ένα ποσό για την καταχώρηση του domain σας στις λίστες τους, κάποιοι άλλοι σας επιτρέπουν να προσθέτετε links εάν γίνεται ένας από τους συντάκτες τους ενώ κάποιοι άλλοι απαιτούν να τοποθετήσετε ένα δικό τους link στην σελίδα σας.
Οι περισσότεροι υψηλοί σε rank κατάλογοι που ταξινομούν τα domains σε χαμηλές ανταγωνιστικές ενότητες, δεν έχουν links κειμένων από πολλά διαφορετικά web sites που να δείχνουν στους καταλόγους. Γι' αυτό εάν έχετε αυτή τη δυνατότητα, τα links αυτά μπορεί να σας προσφέρουν ένα τεράστιο πλεονέκτημα για το Yahoo! και τις MSN ταξινομήσεις (επιλέξτε τους καταλόγους όμως προσεκτικά όσον αφορά το αξιόπιστο Ranking γιατί μπορεί να επηρεάσει το Google).

Υπάρχουν κάποια προγράμματα/εργαλεία όπου μπορείτε να κάνετε μαζικές καταχωρήσεις σε web directories που κάνουν την διαδικασία την υποβολής πιο εύκολη και γρήγορη. Σας εμφανίζουν λίστες με καταλόγους και στοιχεία αυτών και δεν χρειάζεται αν πληκτρολογείτε ξανά και ξανά τα στοιχεία σας.