Yahoo Directory SEO Search engine optimization καταχώρηση στο Yahoo Directory


Ο ιστοχώρος σας θα απαριθμείται στα αποτελέσματα της Yahoo! αναζήτησης ακόμα κι αν δεν καταχωρήσετε την ιστοσελίδα σας στον κατάλογό της dir.yahoo.com. Η Yahoo! χρεώνει ένα ετήσιο πόσο για καταχώρηση στον κατάλογο της, η οποία αν και είναι λίγο ακριβή αξίζει το κόστος ιδίως για τις περισσότερο εμπορικές ιστοσελίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να μην σας ζητηθεί και ανανέωση της καταχώρησης.



Αντίθετα με τους περισσότερους καταλόγους, η Yahoo! εμφανίζει τις καταχωρήσεις του καταλόγου της με σειρά δημοτικότητας, αντί αλφαβητικά. Επίσης τα αποτελέσματα εμφανίζονται και ανά σελίδα, έτσι εάν η ιστοσελίδα σας είναι καινούργια και υπάρχουν άλλα 100 URLs που προβάλλονται στην κατηγορία σας, η περιοχή σας δεν θα εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της κατηγορίας που στοχεύετε εκτός και αν καταβάλλετε επίσης ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό. Οι μη εμπορικοί ιστοχώροι μπορούν να καταχωρηθούν στο Yahoo! κατάλογο δωρεάν.

Όταν ένα web site καταχωρείται στο Yahoo! κατάλογο, ένας συντάκτης ελέγχει την ποιότητα του. Και από την στιγμή που η Yahoo! ελέγχει τον κατάλογό της, θα ήταν λογικό να δώσουν προτεραιότητα και βαρύτητα σε web sites που είναι καταχωρημένα στο site του Yahoo! καταλόγου. Πολλοί ιστοχώροι παρατηρούν σημαντικές αυξήσεις στα αποτελέσματα της Yahoo! αναζήτησης μετά από την υποβολή τους σε κάποια κατηγορία του Yahoo! καταλόγου.